مالیات بر درآمد پزشکان
مالیات پزشکان
مالیات و زندگی ما
همه ی ما آرزومند موفقیت، آسایش و آرامش هستیم.
هر کدام از ما به دنبال هدفی که داریم در مسیری مشخص حرکت می کنیم.
به طور حتم سیاستها و برنامه ریزیهای دولت در خصوص مالیات و قوانین مالیاتی نقش مستقیم در زندگی هر کدام از ما خواهد داشت.
در سال های اخیر که به دلیل شرایط تحریم و کاهش فروش نفت مشکلات اقتصادی در کشور عزیزمان روبه افزایش است. دولت به منظور مرتفع کردن مشکلات ایجاد شده و تأمین کسری بودجه سالانه، برنامه ریزیهای جدیدی اتخاذ کرد.
بر طبق سیاستها و برنامه ریزی های اقتصادی جدید، دولت تصمیم گرفت با تعیین مبالغ مشخص مالیات بر درآمد شهروندان کشور، مهم ترین قدم را درجهت حل چالش کمبود بودجه سالیانه بردارد.
بر طبق قوانین جدید دولت کلیه افراد حقیقی و حقوقی که صاحبان مشاغل و کسب در آمد هستند، موظف هستند سالانه درصد مشخصی از در آمد خود را تحت عنوان مالیات به سازمان اداره مالیات کشور پرداخت کنند.
هر شهروند ایرانی که بر طبق قوانین جدید دولت موظف به پرداخت مالیات شده است، وظیفه دارد هر ساله به موقع و بر طبق قوانین مصوب مالیات مشخص شده را به دولت پرداخت کند.
هر یک از ما چنانچه مالیات مشخص شده را به هر دلیلی پرداخت نکنیم یا در پرداخت آن تعلل و کوتاهی کنیم، باعث آسیب به بدنه اقتصادی کشور خواهیم شد و برنامهریزیهای دولت به منظور پیشرفت و توسعه کشور را تحتالشعاع قرار خواهیم داد.
اگر مقاله های ما را دنبال کرده باشید حتما با انواع کسب و کار و درآمدهایی که شامل پرداخت مالیات میشوند آشنا شدهاید.
در بین کسب و کارهای بزرگ و کوچک نوبت به قشر فرهیخته و تحصیل کرده کشور، پزشکان محترم میرسد.
پزشکان نیز مانند سایر شهروندان دیگر در قبال تسهیلاتی و خدماتی که در کشور از آن برخوردار هستند، موظف به پرداخت مالیات هستند.
با امیدان تکس همراه باشید تا درباره مقدار و و چگونگی پرداخت آن اطلاعات لازم را کسب کنید.
مالیات پزشکان | مالیات بر درآمد پزشکان 1401
کلیه پزشکان، دندان پزشکان، صاحبان فنون پزشکی و شغلهای مکمل آن که در استخدام بیمارستانهای خصوصی و یا دولتی در آمدهاند موظف هستند نسبت به حقوقی که دریافت می کنند مالیات بر درآمد حقوق پرداخت کنند.
بر طبق قوانین مالیات مستقیم مصوب سال ۱۳۶۶ درآمد مشمول بر مالیات عبارت است از:
حقوق مقرری، مزد و یا حقوق اصلی و همچنین مزایای مربوط به شغل اعم از مستمر یا غیر مستمر قبل از وضع کسور و پس از کسر معافیت های مقرر موظف به پرداخت مالیات می باشند.
بر طبق قانون مصوب مذکور هر شخص در ازای هر گونه دستمزد دریافتی از دولت موظف به پرداخت مالیات می شود.
پزشکان و صاحبان فنون پزشکی نیز از این قاعده مستثنی نیستند.
در این بین هر فرد از حقوق طبیعی برخوردار است اگر هر گونه اعتراضی نسبت به مالیات مشخص شده توسط مامورین اداره داشته باشد می تواند نسبت به رسیدن به حقوق خود از طریق مراجع قانونی اقدام کند.
در زمینه رسیدگی به دعاوی مالیاتی فرد معترض می تواند از طریق موسسات حقوقی که متشکل از تیم وکلای پایه یک دادگستری و مشاوران حقوقی متخصص امورمالیاتی هستند اقدام کند و پیگیر حقوق خود باشد.
در این مورد خاص میتوانید از کارشناسان امیدان تکس کمک بگیرید.
|جهت مشاوره مالیاتی کلیک کنید|
مالیات بر در آمد مشاغل پزشکی
منظور از این گونه در آمد حقوق و درآمد کسب شده توسط پزشکان، صاحبان مشاغل دارای فن پزشکی و دندانپزشکان می باشد که از طریق تخصص و فن پزشکی به دست می آورند.
پزشکان داروساز، پزشکانی مطب خصوصی و هر شغل مکمل آن نیز از این قاعده مستثنی نمی باشند.
هر شهروندی که در مراکز درمانی و پزشکی، بیمارستانها، تیمارستان، زایشگاهها و همچنین افرادی که در آزمایشگاه های مراکز درمانی و بیمارستان ها و مراکز خیریه درمانی مشغول به کار هستند، نیز بایستی سالانه برای پرداخت مالیات بر درآمد اقدام کنند.
افراد مذکور هر سال تا اواخر تیر ماه فرصت دارند اظهار نامه مالیاتی خود را به سازمان اداره مالیات تحویل دهند و نسبت به پرداخت مالیات خود اقدام کنند.
مالیات پزشکان 1401 چگونه محاسبه می شود؟
همانگونه که گفته شد پزشکان، دندانپزشکان و صاحبان مشاغلی که مربوط به فنون پزشکی میشود وظیفه دارند سالیانه مالیات پرداخت کنند.
حالا با شما هستیم تا از چگونگی محاسبه این مبلغ مشخص آگاه شویم؟!
شایان ذکر است که کلیه افراد که در مشاغل پزشکی و کلیه مشاغل مرتبط با علم پزشکی مشغول هستند دارای دفتر قانونی می باشند. دفتر قانونی به دفتر درآمد و هزینه معروف است و فرد مودی وظیفه دارد آن را قبل از سال جدید تهیه به مهر و امضا حوزه مالیاتی مربوطه برساند.
مودی محترم باید دفتر را مرتب و خوانا و بدون خط خوردگی تکمیل کند. دقت و وسواس کافی برای تکمیل این دفتر الزامی است.
به طور مثال بایستی تک تک مراجعین به صورت کامل ثبت شوند. البته ثبت یک جا اسامی مراجعین بلامانع است.
شایان ذکر می باشد که بایستی نوع و چگونگی اقدامات پزشکی کامل یادداشت شود.
طریق پرداخت خدمات پزشکی ثبت شود.
نوع بیمه بیمار حتما مشخص باشد.
خدمات سرپایی، حضور در منزل، حضور در مطب، حضور در مراکز درمانی شبانه روزی و همچنین مراکز بهداشتی درمانی خیریه نیز باید کامل و با دقت ثبت شود.
کلیه هزینه از قبیل ناچیز ترین آن باید مشخص شود. هزینه تلفن، آب، برق، گاز با مستندات لازم باید در دفتر ثبت و نگه داری شود.
در این مرحله باید متذکر شد چنانچه فرد مودی تنظیم دفتر قانونی و تکمیل آن را به موقع مرتب و روزانه انجام ندهد و در موعد مقرر اظهارنامه را به اداره مالیات حوزه خود تسلیم نکند، مالیات از طریق اداره مالیات محدوده خود تعیین شده و بی شک به این صورت مستوجب ضرر و زیان بسیاری خواهد شد.
تشخیص مالیات پزشکان 1401
هرگاه مودی از طریق مراحل قانونی و مشخص شده برای پرداخت مالیات اقدام نکند موظف به پرداخت مالیات به صورت علی الراس خواهد شد.
اگر مأمور مالیات مربوطه از مودی درخواست کند که دفتر حقوقی و مدارک لازم در محل کار خود تحویل دهد و مودی از این کار سر باز زند شرایط پرداخت مالیات به صورت طبیعی و طبق روال نخواهد بود و مشمول پرداخت مالیات به صورت علی الراس خواهد شد.
مدارک و مستندات درباره درآمد مودی نیز از این قاعده مستثنی نیست.
مودیان و صاحبان درآمد که مشمول پرداخت مالیات بر درآمد پزشکی هستند، موظف هستند کلیه مراحل تهیه، ثبت، تکمیل و تحویل مدارک را طبق قوانین و مصوبات خواسته شده مو به مو اجرا کند.
در صورت هر گونه تخلف و تعلل مالیات بر درآمد مودیان وارد مراحل قانونی شده و به طور حتم مودیان ضرر و زیان قابل توجهی خواهد کرد.
زمانی که دفتر هزینه و درآمد و مدارک مستند و مستدل ارائه شده یا قسمتی از آن مورد قبول ممیز و تایید سر ممیز مالیاتی واقع نشود و یا در مواردی که دفاتر اسناد و مدارک ابزاری برای محاسبه مورد قبول ممیز و تایید سر ممیز مالیاتی واقع نشود و یا به علت عدم رعایت مقررات قانونی مصوب در این مرحله مدارک، مستندات و دفاعیات فرد مودی کتبـاً ابلاغ و پرونده برای رسیدگی بهتر به هیأت سه نفره حسابرسی منتخب وزیر امور اقتصاد و دارایی ارجاع داده می شود.
درباره ی چگونگی تعیین مالیات علی الراس باید خاطر نشان کرد که ممیز مالیاتی با توجه به قراین، مدارک و دلایلی بدست آمده بایستی میزان مالیات را خود راساً تعیین کند و بر اساس ضرایب مالیاتی میزان مالیات را مشخص کند. نقد مکمل فیتو
مالیات پزشکان
عملکرد فعلی وزارت اقتصاد و دارایی در تعیین مالیات بر در آمد پزشکان در حال حاضر به این صورت است که:
ماموران اداره مالیات در روزهای مختلف سال به مطب پزشک مراجعه میکند، جهت ملاحضات حضوری از قبیل: تعداد بیماران، استعلام از بیمه خدمات درمانی و ارتش و بیمارستانهای مختلف در مورد دستمزدهای پرداختی پزشکان و همچنین مقایسه میزان آن با درآمد در سال پیش اقدام می کنند.
در اینجا به چگونگی تعیین و محاسبه مالیات در روش علی الراس می پردازیم:
همانگونه که گفتیم در موارد تعلل و عدم همکاری مودی در زمان تعیین شده، وجود ابهامات و ایراد در مستندات دفتر حقوقی و همچنین اگر مأمور مالیات ابزار سنجش و ثبت هزینه ها و درآمد سالانه را نپذیرد مالیات به صورت علی الراس محاسبه میشود.
مالیات علی الراس یعنی
مالیات راساً توسط مامور مالیاتی تعیین و ضرایب مالیاتی مصوب برای تعیین آن لحاظ می شود.
در اینجا لازم است به چگونگی تعیین مالیات علی الراس اشاره کنیم:
طبق قانون مصوب 154 قانون مالیات های مستقیم برای تعیین ضرایب مالیات پزشکان، هر ساله کمیسیونی متشکل از نمایندگان وزارت امور اقتصادی و دارایی و بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران و نماینده نظام پزشکی تشکیل میشود و ضرایب مالیاتپزشکان تهران تعیین و اعلام میشود، و بر مبنای آن مالیات پزشکان تهران اخذ می شود.
در این مرحله ضرایب تعیین شده برای پایتخت به شهرستان ها هم ارسال می شود.
در هر شهرستانی کمیسیونی مرکب از اداره امور اقتصاد و دارایی و رئیس بانک ملی ایران و نظام پزشکی تشکیل خواهد شد. ضرایب مالیاتی برای شهر تهران توسط کمیسیون بررسی می شود چنانچه نتیجه برای شهر تهران پذیرفته شود آن را مبنای اخذ مالیات قرار می دهند.
در صورتی که ضریب مالیاتی در تهران را نپذیرند، دلایل مخالفت و همچنین ضرایب پیشنهادی حاصله در کمیسیون را به مرکز اعلام می کنند. در صورتی که نظر کمیسیون مورد تأیید وزارت امور اقتصادی و دارایی قرار گیرد مبنای محاسبه ضرایب مالیات می شود و به شهرستانها اعلام می گردد.
با توجه به مطالب ذکر شده در مقاله مقدار و چگونگی مالیات بر در آمد پزشکان هم به صورت عادلانه توسط قانون اساسی تعیین و تصویب شده است.
امید است هر یک از ما در جایگاه اجتماعی و در هر شغلی که فعالیت داریم بتوانیم با اعتماد به سرنوشتسازان کشورمان و عمل به قوانین مصوب نقش خود را به نحو احسنت در اداره کشور ایفا کنیم.
***
این مطلب توسط تیم کارشناسان امیدان تکس نگارش و جمعآوری شده است، اگر در خصوص مالیات پزشکان و یا هر گونه ابهام دیگری در مورد مالیات، میتوانید از طریق مشاوره مالیاتی اقدام کنید.
کارشناسان امیدان تکس در اسرع وقت با شما تماس میگیرند.
مشاوره رایگان مالیاتی | کلیک کنید |
آدرس و تلفن مجموعه مالیاتی امیدان تکس: تماس با ما | کلیک کنید|
مالیات | پزشکان | مشاوره | وظایف مالیاتی | دیوتی تکس | جرائم مالیاتی
دربارهی موضوع مالیات پزشکان، بنظر من پزشکان به دلیل زحمات طولانی و سختی که برای رسیدن به موقعیت حال حاضرشون صرف کردن، باید از دیگران کمتر مالیات بپردازند. این افراد چندین سال از زندگیشون رو صرف یادگیری علم پزشکی کردن، که همراه بوده با ساعات طولانی درس خواندن، آموزشهای عملی، و تلاشهای فراوان برای رسیدن به سطحی که امروز دارن.
این افراد مسئولیت بسیار بزرگی رو به عهده دارند، زیرا سلامت و خیریه انسانها به عهده آنهاست. به نظرم، این مسئولیت و زمانی که برای یادگیری و بهروزرسانی دانش پزشکی صرف کردند، میتواند موجب شود که مالیات آنها کمتر از سایر افراد جامعه باشد. این امر نوعی اعتراف و ارزشگذاری برای آن زحمات بیوقفه است که این افراد برای بهبود و نجات جان انسانها به کار میبرند.