مالیات بر درآمد کشاورزی چیست ؟
مالیات بر درآمد کشاورزی
همانطور که در مقاله مالیات چیست توضیح دادیم، مالیاتها ۲ دسته هستند. مالیاتهای مستقیم و مالیاتهای غیرمستقیم.
مالیات بر مستقیم نیز خود به ۲ نوع مالیات بر دارایی و مالیات بر درآمد تقسیم میشود. مالیات بر درآمد کشاورزی جز مالیاتهای مستقیم است که در این مقاله به طور کامل به توضیح آن میپردازیم. با ما در امیدان تکس همراه باشید.
مالیات بر کشاورزی
مالیات بر کشاورزی زمینهای بایر طبق قانون مالیاتی کشور، معاف از هر گونه پرداخت مالیاتی هستند. هر نوع از مشاغل مرتبط با کشاورزی معاف از مالیات است که عبارتاند از:
- کشاورزی (کاشت و برداشت بر جالیز)
- پرورش زنبور
- ماهیگیری
- باغداری
- پرورش کرم ابریشم (نوغانداری)
- حیاء مراتع و جنگلها
- دامپروری
- پرورش طیور
- پرورش ماهی
- نخیلات (باغات خرما)
طبق ماده ۸۱ قانون مالیاتی کشور، تمام مشاغل مرتبط با موارد بالا معاف از مالیات هستند.
از این رو تمام کشاورزان میوهجات مانند پرتقال، سیب قرمز، نارنگی، آلبالو، گوجه سبز و … و صیفیجات مانند کاهو، سبزی خوردن، سیبزمینی، پیاز و یا کاشت گندم، جو و … و یا هر گونه موارد کشاورزی با توجه به قانون ۸۱ معاف از مالیات هستند.
چه کسانی معاف از مالیات بر کشاورزی نیستند؟
فقط تولیدکنندگان معاف از مالیات هستند. افرادی که محصولات کشاورزان را خریده کرده و به صورت عمده میفروشند به هیچوجه شامل معاف از مالیات نمیشوند و موظف به پرداخت مالیات هستند.
همچنین در بهمن سال ۹۸ طبق لایحهی اصلاح قانون مالیات مستقیم در بخش فعالیتهای کشاورزی افرادی که بالای ۶۰ میلیون تومان درآمد داشته باشند مشمول پرداخت مالیات میشوند. طبق این اصلاحیه جدید، مالیات سالانه درآمد حاصل از فعالیت کشاورزی و کلیهی زیربخشهای آن تا ۶۰ میلیون تومان به نرخ ۰ است و مازاد آن طبق مقررات فصلهای ۵ تا ۷ مشمول مالیات میشود.
***
این مطلب توسط تیم کارشناسان امیدان تکس نگارش و جمعآوری شده است، اگر در خصوص مالیات بر ملک و یا هر گونه ابهام دیگری در مورد مالیات دارید، میتوانید از طریق مشاوره مالیاتی اقدام کنید.
کارشناسان امیدان تکس در اسرع وقت با شما تماس میگیرند.
مشاوره رایگان مالیاتی | کلیک کنید |
آدرس و تلفن مجموعه مالیاتی امیدان تکس: تماس با ما | کلیک کنید|