معافیت مالیاتی دانش بنیان
معافیت مالیاتی دانش بنیان
برای حمایت از اقتصاد شرکتهای دانش بنیان و پارکهای علم و فناوری، دولت سیاستهای جدیدی را در نظر گرفته است. سیاستهای جهت رشد و افزایش درآمد این کسب و کارها، لذا معافیتهای خاصی برای پیشرفت بیشتر این مشاغل در نظر گرفته شده است.
در واقع معافیت مالیات دانش بنیان، تسهیلاتی است که دولت برای حمایت از این شرکتها در اختیارشان قرار میدهد.
شرکتهای دانش بنیان و ثبت اختراعات برای برخورداری از معافیتها باید به طور سالانه فهرست شرکتها به همراه تاییدیه کارگروه را با ذکر فعالیتهای خود به سازمانه مالیاتی ارسال کنند.
دبیرخانه کارگروه پس از تحقیقاتی که حداکثر 3 ماه طول میکشد، تعین میکند که شرکت مذبور جزو لیست معافیتها قرار میگیرد یا خیر.
طبق قانون 19 مورد معافیت مالیاتی برای شرکتهای دانش بنیان وجود دارد که شرکتها میتوانند به طور همزمان برای یک یا چند مورد اقدام کنند.
معافیت و حمایت شرکتهای دانش بنیانی و پارکهای علم و فناوری
در زیر به برخی از حمایتهای دولت نسبت به این شرکتها اشاره کرده ایم:
- معافیت بیمهای
- معافیت از سود و عوارض بازرگانی
- معافیت از سود مالیاتی شرکتها
- معافیت بیمه محصولات و خدمات
- معافیت حقوق گمرکی
- معافیت مالیاتی شرکتهای دانش بنیان تا 15 سال
- معافیت مالیاتی پارکهای علم و فناوری تا 20 سال
- اعطای تسهیلات بانکی بدون بهره
- اعطای تسهیلات بانکی کم بهره
- تسهیل استقرار شرکتها
- تسهیلات نظام وظیفه
- اولویت استقرار پارکهای علمی نسبت به سایر کسب و کارها
کارگروه ارزیابی شرکتها هر ساله مسئول این است که معافیتها را برای شرکتها اعمال کند و شرکتهای مشمول این معافیت و حمایت را تایید کند.
لیست معافیت شرکتها به صورت سالانه باید توسط دبیرخانه کارگروه بررسی و ارزیابی شود که ادامه دار شدن معافیتها مشخص شود. اگر شما بهعنوان یک شرکت دانش بنیانی هر ساله محصول جدیدی را ابداع کردهاید باید آن را در سامانه ثبت ارزیابی شرکتهای دانش بنیان ثبت کنید.
معافیت ارزش افزوده شرکتهای دانش بنیانی
معافیتهای مالیاتی شرکتهای دانش بنیان مربوط به مالیتهای مستقیم است. ارزش افزوده یکی از انواع مالیاتهای غیر مستقیم است؛ بنابراین معافیتهای دانش بنیانی شامل معافیت ارزش افزوده نمیشوند.
ثبت نام در سامانه دانش بنیان
شرکتها برای برخورداری از معافیتها باید به سامانه reg.daneshbonyan.ir مراجعه کنند واطلاعات کاربری خود را در این سامانه جهت ارسال به دبیرخانه کارگروه ثبت کنند.
در این سامانه شرکتها باید به طور دقیق نام کالا و خدمات خود را ذکر کنند.
اگر قطعات تشکیل دهنده کالای ساخته شده یا خدمات تعمیر یا هرگونه خدمات دیگری به طور مجزا به فروش میرسند باید آنها نیز به تفکیک در کارتابل شرکت ذکر شوند.
اگر درآمد سالیانه این شرکتها بیشتر از 50 میلیارد ریال باشد باید گزارشهای مالی شرکت نیز در کارتابل ثبت شوند.
اگر از معافیتهای مالیاتی دیگر نظیر مشاغل منطقه آزاد، شرکتهای تعاونی، روستایی و عشایری نیز بهرهمند هستید باید تمام درآمدها و هزینههای هر کدام از مشاغل را به طور مجزا در سامانه ثبت کنید.
عدم برخوداری از حمایت و معافیتهای دانش بنیان
شرکتهای زیر مشمول حمایت و معافیتهای این قانون نیستند:
- شرکتهای دولتی
- موسسه و نهاد غیر دولتی
- شرکتهایی با تعلق مالکیت بیش از 50% به نهاد، موسسه و شرکت دولتی، غیر دولتی و عمومی
جرایم شرکتهای دانش بنیان
اگر شرکتهای دانش بنیان و پارکهای علم و فناوری از تسهیلات دریافتی خود برای مقاصد دیگری بهغیر از رشد و توسعه اقتصاد شرکت استفاده کنند، مشمول جریمه و مجازات میشوند.
دستورالعمل شرکتهای دانش بنیان و پارک علم و فناوری
طبق قانون مربوط به شرکتهای دانش بنیان و اختراعات، درآمدی که از قرارداد و فعالیتهای تحقیقی و تولید محصولات یا خدمات در این حوزه با ارزش افزوده زیاد تا 15 سال از مالیات معاف است.
در واقع منظور از 15 سال، گذشت 15 سال از تاریخ ثبت شرکت مربوطه است.
شرکتهای دانش بنیان برای برخوداری از معافیتها ابتدا باید توسط کارگروه تشخیص صلاحیت تایید شوند.
برای پارکهای علم و فناوری 20 سال معافیت مالیاتی بدون تایید کارگروه وجود دارد.
دو مورد بالا در صورتی اتفاق میافتند که این کسب و کارها مورد تایید کارگروه ارزیابی و تشخیص صلاحیت باشند. یعنی فردی که برای تشخیص صلاحیت شرکت دانش بنیان و پارک علم از طرف سازمان فرستاده میشود فعالیت علمی این گروهها و کسب و کارها را تایید کند.
معافیت مالیاتی کارمندان شرکتهای دانش بنیان
این معافیت مالیاتی 15 ساله فقط در خصوص مالیاتهای مستقیم است، لذا حقوق کارمندان و کارکنان این شرکت مشمول مالیات بر مشاغل که یکی از انواع مالیات غیر مستقیم است، خواهد شد.
بنابراین معافیت مالیاتی برای کارکنان شرکتهای دانش بنیان وجود ندارد. همه چیز در مورد قرص فیتو
وضعیت سربازی در دانش بنیان
دولت تسهیلات مربوط به نظام وظیفه به شرکتهای دانش بنیان و پارکهای علم اعطا کرده است. سربازان میتوانند به دو روش از این تسهلات استفاده کنند.
- امریه دانش بنیان
برای برخوداری از این حمایت باید حداقل 6 ماه سابقه بیمه داشته باشید. بعد از آن باید در شرکتهای دانش بنیان و پارکها استخدام رسمی شوید.
البته هر شرکتی نمیتواند از تسهلات نظام وظیفه استفاده کند.
اگر شما فارق التحصیل هر گونه رشته پزشکی هستید این حمایت به شما تعلق نمیگیرد.
اگر در سربازی خود غیبت داشتهاید نیز با مشکلاتی برای برخوداری از این معافیت رو به رو میشوید.
- پروژه جایگزین خدمت
در این نوع معافیت ملاک عمل طرح سیاد شیرازی است. باید در طرح سیاد حداقل 300 امتیاز داشته باشید و بعد از آن در سامانه sina.bmn.ir ثبت نام کنید تا نتیجه تایید بنیاد ملی نخبگان را بگیرید.
اگر یک شرکت دانش بنیان یا پارک علم و فناوری هستید برای مشاوره در مورد معافیت و حمایتهای این بخش با مشاوران و وکیلان مالیاتی سایت ما در تماس باشید.
***
این مطلب توسط تیم کارشناسان امیدان تکس نگارش و جمعآوری شده است، اگر در خصوص مالیات بر ملک و یا هر گونه ابهام دیگری در مورد مالیات دارید، میتوانید از طریق مشاوره مالیاتی اقدام کنید.
کارشناسان امیدان تکس در اسرع وقت با شما تماس میگیرند.
مشاوره رایگان مالیاتی | کلیک کنید |
آدرس و تلفن مجموعه مالیاتی امیدان تکس: تماس با ما | کلیک کنید|