مالیات

اظهارنامه مالیاتی

اظهارنامه مالیاتی

اظهارنامه مالیاتی چیست و چه کسانی باید اظهارنامه مالیاتی ارسال کنند؟

اظهارنامه مالیاتی

 

فرم های قالب بندی شده و مشخص که مانند یک کارنامه مالی درآمد یک سال کاری شرکت یا شخص را مورد بررسی قرار می دهد و بر طبق آن مالیات محاسبه شده و به سازمان امور مالیاتی ارائه می گردد “اظهار نامه مالیاتی” شرکت و یا شخص موظف به پرداخت مالیات تعیین شده به دولت است .

در فرم اظهار نامه مالیاتی، اطلاعاتی از قبیل: درآمدها، دارایی‌ها، بدهی‌ها ،سرمایه، معافیت ها، درآمد مشمول مالیات، مالیات و همچنین اطلاعات هویتی و مکانی افراد حقیقی وحقوقی نیز خواسته می شود.

در گذشته روش سنتی برای تعیین مالیات رواج داشت، به این صورت که میزان مالیات مودُی (پرداخت کننده ) را ماُمور ممیز مالیات تعیین میکرد که به این روش، علی الراس گفته می‌شود.

با گذشت زمان و راه اندازی سیستم مالیات جدید روش قدیمی دیگر کاربردی نبود زیرا وقت زیاد و هزینه  فراوانی را بر دوش ادارات مالیاتی میگذاشت و همچنین دقت کمی داشت،

در روش خود اظهاری  افراد فرم‌هایی مشخص را تکمیل می‌کنند و اداره‌ی مالیات را از عملکرد مالی خود  آگاه می سازند  و بر اساس  آن مالیات  پرداخت می کنند.

شایان ذکر است که در قرن حاضر کشورهای پیشرفته از روش خود اظهاری برای محاسبه مالیات افراد استفاده می کنند .

باید توجه داشت قوانین شفاف مالی و نظارت شدید بر سیستم های مالی و بانکی  سبب می شود تا در این قبیل کشورها  اظهار نامه های مالیاتی در اکثر موارد درست و بدون مخفی کاری باشد،

به همین دلیل در سیستم کشور ایران نیز مسئله اظهارنامه مالیاتی در سال‌هال اخیر،

بسیار مهم و حائز اهمیت است که در صورت عدم ارسال این فرم امکان دارد مشکلاتی در آینده و بر سر راه مشاغل و یا اشخاص ایجاد گردد.

اظهارنامه مالیاتی چیست

اظهارنامه مالیاتی برای چه کسانی واجب است؟

۱- افراد و یا شرکت‌هایی که در ایران دارای املاک هستند و باید مالیات املاک خود را به دولت پرداخت کنند .

۲-افرادی که ایرانی هستند و مقیم ایران، که باید درصدی مشخص از درامد سالیانه خود را در ایران و یا خارج  از ایران به اداره مالیات بپردازند .

۳-افراد ایرانی ساکن خارج از ایران که باید نسبت به درامد کسب کرده خود خارج از ایران مالیات پرداخت کنند .

4-اشخاص حقیقی که در ایران فعالیت دارند و شامل معافیت‌های اعلام شده از طرف اداره مالیات نیستند.

5-اشخاص حقوقی که در ایران فعالیت دارند و شامل معافیت‌های اعلام شده از طرف اداره مالیات نیستند.


درخواست مشاوره رایگان مالیاتی | کلیک کنید |


اظهارنامه مالیاتی اشخاص حقیقی

اشخاص حقیقی با توجه به شرایطی که دارند در سه حالت مختلف در سه گروه تقسیم بندی می‌شوند.

اظهارنامه مالیاتی اشخاص حقیقی گروه اول:

کسانی که مجموع میزان فروش کالا در یک سال گذشته آنها بیش از 3 میلیارد تومان است. این مشاغل بدون اینکه در خصوص حجم فعالیت و یا کوچک و بزرگی آن در گروه اول قرار می گیرند.

برخی از این مشاغل عبارتند از: فروشگاه‌دارهای بزرگ، صرافی، مالکان هتل، صادرکنندگان و وارد کنندگان، کارخانه‌داران، افرادی که کارت بازرگانی دارند، صاحبان کلینیک تخصصی و یا بیمارستان و صاحبان واحدهای تولیدی.

اظهارنامه مالیاتی اشخاص حقیقی گروه دوم:

افرادی که میزان فروش کالا و یا خدماتی که در هر شغلی دارند بیش از یک میلیارد تومان و تا سقف 3 میلیارد تومان است.

اظهارنامه مالیاتی اشخاص حقیقی گروه سوم:

اگر در گروه اول و یا دوم نیستید و در شغل‌های کوچک کسب درآمد دارید در این دسته قرار می‌گیرید و از تعهدات مالیاتی کمتری هم نسبت به گروه‌های قبلی برخوردار خواهید بود.

اظهارنامه مالیاتی 1401

آخرین زمان ارسال اظهارنامه مالیاتی؟

معمولا زمان ارسال اظهار نامه مالیاتی برای افراد حقیقی 31 خرداد هر سال است، این افراد باید تا قبل از 31 خرداد حساب سود و زیان و هزینه سال گذشته خود را در قالب اظهارنامه مالیاتی به سازمان امور مالیاتی کشور تقدیم کنند تا مورد بررسی قرار بگیرد.

اظهارنامه مالیاتی اشخاص حقوقی

طبق ماده 110 قوانین مالیاتی کشور، اشخاص حقوقی موظف هستند تا اظهارنامه مالیاتی خود را بر طبق سود و زیان سالیانه خود به سازمان امور مالیاتی ارسال کنند.

زمان ارسال مدارک، 4 ماه پس از پایان سال مالی است.

این نکته مهم است که اشخاص حقوقی باید علاوه بر اظهارنامه مالیاتی، ترازنامه، حساب سود و زیان و البته مدارک خود را نیز به سازمان امور مالیانی کشور ارائه دهند:

فهرست هویت سهامداران

تعداد سهام

میزان سهم شرکا و سهامدارانپ

 

مام میچام – کلیک کنید-

 

اشخاص حقوق چه کسانی هستند؟

شرکت و موسسه‌ای که در اداره ثبت شرکت‌ها نامشان و نشان تجاری آنها ثبت و احراز هویت شده است شامل اشخاص حقوقی می‌شوند.

شرکت‌های دولتی

نهادهای عمومی

وزارتخانه‌ها

اشخاص حقوقی بایستی اظهارنامه مالیاتی خود را تا چهار ماه پس از پایان سال مالی تحویل دهند، به عبارتی اشخاص حقوقی تا تیرماه هر سال فرصت دارند تا اظهارنامه خود را به سازمان امور مالیاتی تقدیم کنند.


ارتباط با ما | کلیک کنید |


ارسال نکردن اظهارنامه مالیاتی چه عواقبی دارد؟

در صورت عدم ارسال به موقع اظهارنامه مالیاتی در مهلت تعیین شده شما به راحتی از معافیت‌ها و بخشودگی مالیاتی کنار می روید و همچنین شامل جرائم مالیاتی نیز خواهید شد.

اهمیت  پرداخت مالیات در یک کشور

در اکثر کشورها ، دولت با مالیاتی که از مردم کسب میکند قادر هست بخش عمده ای از منابع در امدی خود را مرتفع کند؛

باید توجه داشت سهم از کل درامدهای عمومی در میان کشور ها یکسان نیست  در این میان فرار مالیاتی باعث می‌شود برنامه ریزی های دولت برای کسب  درامدهای مالیاتی  کاهش یابد.

بنابراین، از جمله موضوعات بسیار مهم که در این زمان در بیشتر پژوهش ها مورد توجه است ،چالش اجتناب و فرار مالیاتی، نحوه اندازه گیری، عوامل موثر برآن و پیامدهایی است که از ان حاصل میشود .

باید توجه داشت عوامل موثر بر سطح اجتناب مالیاتی در شرکت ها بسیار قابل اهمیت می‌باشند .

در این میان شرکت‌ها معمولا سود و درامد سالیانه خود را از حوضه مالیات بالا به منطقه‌ای با مالیات کم  منتقل می‌کنند و درصد مالیات کمتری به دولت می‌پردازند.

مالیات پرداختی توسط شرکت ها و صاحبان درامد  در هر کشور مانند اهرمی قوی  برای  اداره و سازماندهی امور  مالی  دولت محسوب می شود .

اظهار نامه مالیاتی

چرا باید اظهارنامه مالیاتی تسلیم کنیم و اصولا چرا مالیات پرداخت کنیم ؟

همه‌ی ما به عنوان یک فرد در جامعه حق داریم  بدانیم چرا باید مالیات پرداخت کنیم :

باید بدانیم پرداخت مالیات به عنوان یک تکلیف اجتماعی محسوب می شود .

باید در نظر داشته باشیم اساس یک جامعه پویا و مترقی پاسخگویی و مسئولیت پذیری متقابل بین مردم  و  دولت است،

اگر دولت بودجه را صرف رشد و توسعه زیر ساخت‌ها و آسایش زندگی شما می‌کند،  شما نیز  در مقابل ان موظف به پرداخت مالیات هستید.

از طرفی هم یک نظام مالی و اقتصادی کامل و جامع کشوری، بخش عمده ای از درآمد خود  را  از  طریق  دریافت  مالیات  تامین  می‌کنند،

پس  در نتیجه  مالیاتی که پرداخت می شود یک منبع مالی و حیاتی در چرخه اقتصادی  یک کشور است.

در کشوری مانند ایران که منابع در امدی بالایی چون فروش نفت دارد  نیز  نمی توان به تنهایی به این عامل وابسته بود و اخیرا رویکرد دولت تغییر کرده است.

پرداخت مالیات به یک رکن  مهم و اساسی  در سازمان بودجه کشورمان بدل شده است.

پرداخت مالیات تکلیف تمام شهروندان برای حفظ  نظام اقتصادی یک کشور  است.

در تکمیل توضیحات بالا باید در نظر داشته باشیم که، به موازات هر وظیفه اجتماعی، اساسا  قانونگذاران باید ضمانت اجرای خاصی را در قالب قانون در نظر بگیرند ،این همان  قانون و نظام مالیاتی است.

در قوانین مالیاتی، به ازای عدم انجام وظایف مالیاتی و در کلام  کلی، عدم پرداخت مالیات ،شما  با  تنبیه در قالب جریمه روبرو خواهید شد.

برای آگاهی کامل از این موضوع به مقاله “جرایم مالیاتی” مراجعه کنید.

در صورت اجتناب از پرداخت مالیات شما  باید جریمه های مختلفی را پرداخت کنید ، این امر خود مهمترین عامل برای  پرداخت  مالیات  برای افراد در یک جامعه  است.

در خصوص اظهارنامه مالیاتی سوال دارم

هرگونه سوال و یا ابهام در خصوص اظهارنامه مالیاتی را می‌توانید از طریق مشاوره مالیاتی پیگیری کنید. برای این منظور تنها کافیست که روی کلمه مشاوره مالیاتی کلیک کنید.

اظهارنامه مالیاتی | اظهارنامه مالیاتی چیست | اظهارنامه مالیاتی 1401

نوشته های مشابه

1 دیدگاه در “اظهارنامه مالیاتی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *